Mrożenie szokowe

Najnowsze technologie pozwalają na znaczne ułatwiania, które przyśpieszają pracę wiele firm, ułatwiają ją albo optymalizują. Sporo zakładów, które zajmują się przykładowo. dystrybucją pokarmów
o specjalnych wymaganiach temperaturowych, decyduje się na wynajem specjalnych chłodni.

Dzięki temu zyskują większą powierzchnię do pracy, co przekłada się na osiągnięte wyniki sprzedaży. Szczególnie popularne stały się w ostatnich latach przenośne komory szokowego mrożenia. Posiadają one atesty, posiadają certyfikaty i spełniają wymogi sanitarne a także weterynaryjne. Całkowicie bezpieczne w użytkowaniu, mogą być wypożyczane na krótszy albo dłuższy okres czasu. To powoduje, że usługę wynajmu można dopasować do własnych preferencji i specyfiki wykonywanych usług. Wiele zalet posiada mrożenie szokowe, które umożliwia np. wydłużyć termin przydatności albo zminimalizować proces rozwoju bakterii. Komory szokowego mrożenia wyposażone są m. in. w antypoślizgową posadzkę, czujniki temperatur, system monitorujący czy wewnętrzne oświetlenie. Daje to pracownikom sposobność komfortowego i sprawnego wykonywania swoich zadań. W takich kontenerach można też stworzyć schładzanie szokowe. To także bardzo przydatny proces, który znajduje wielu rynkowych zwolenników. Kontenery do schładzania czy mrożenia szokowego mogą być umieszczone na utwardzonej powierzchni, zarówno wewnątrz budynków jak i z zewnątrz. Montaż i demontaż jest łatwy
a wykorzystywanie jest proste i komfortowe. Takie chłodnie są w pełni bezpieczne dla środowiska.

Więcej informacji: mrożenie szokowe.

Dodaj komentarz