Bajgle amerykańskie to jedne z najpopularniejszych produktów piekarniczych Ameryki, w szczególności Nowego Jorku, choćby znane zostały one przed laty także w Europie. Pszenne bułki z dziurką – miękkie wewnątrz i z chrupiąca, aromatyczną skórką, idealnie smakują z niemal każdym dodatkiem. American bagels zapiekane są zwykle bez niczego, choć idealnie smakują też z cebulką, sezamem czy makiem, a już zwłaszcza ciekawe wrażenia gwarantują kubkom smakowym dodatki w postaci papryczki jalapenio, rodzynek czy także sera cheddar.
W Stanach Zjednoczonych Ameryki Północnej, American bagels można kupić w każdej niemalże piekarni,choćby nie brak również amatorów samodzielnych wypieków. W Polsce wciąż brak miejsc, w których można by rozkoszować się smakiem tych przepysznych bułeczek. Bajgle amerykańskie Warszawa, to wyjście naprzeciwko oczekiwaniom tych, którzy mieli szczęście spróbować nowojorskiego przysmaku w trakcie pobytu za oceanem, a również tych, którzy marzą o tym by go poznać i wzbogacić monotonię dotychczasowych lunchy, kolacji czy śniadań. Wykorzystywanie we współczesnym piekarnictwie innowacyjnych urządzeń do wyrabiania masy drożdżowej, sprawia, że wypieki takie, jak bułki z dziurką są w każdej chwili na najwyższym poziomie jakościowym.Połączenie tradycyjnej receptury i smaku z wieloletnim doświadczeniem piekarzy, sprawiają, że bajgle mają szansę zagościć na polskich stołach na dobre, tak jak to miało miejsce za oceanem. Bajgle amerykańskie Warszawa to gwarancja piekarnictwa na najwyższym poziomie i niezapomnianego smaku Ameryki na polskim stole.
Źródło informacji: american bagels.